Детският Рожден Ден

За всяка възраст и всеки сезон има различни алтернативи за посрещане на може би най-голямото събитие в детските очи. През зимата децата боледуват повече, а лятото пък са пръснати по морето и при баба и дядо на село. Затова обикновено броят на малките гости никога не е този, който предвиждаме, но колкото-толкова. Важното е да има КуПоОооОн!

Тук ще изброим няколко идеи за празнуване:

Рожден Ден у Дома

Изключително подходящ за най-малките празнуващи (1 и 2 годишните рожденици). Дечицата на тази възраст няма да оценят детския клуб, а от друга страна там си е развъдник на бацили. И тъй като все още не им е укрепнал имунитетът,  могат да си спестят директният ръкопашен бой с бацилите. Дори и да отидете на клуб, не си представяйте да седнете на масата на сладки приказки, а дечицата да си играят с някоя какичка – аниматор. Ще сте нон – стоп в игралната зонa (поне майките със сигурност) защото децата са много мънички и без мама все още не могат. Ако сте си вкъщи на домашно парти, изсипвате играчките на земята и купонът започва. Рожденникът се радва на новите играчки – подаръци, а малките гости с любопитство ще разучават по-старите играчки на рожденника, защото за тях ще са нови и интересни. Ще направите вкусни сандвичи и хапки за трапезата и разбира се тук може да се развихрите на тема здравословно хранене. Закачете шарена украса с  балони и подгответе весела детска музика за да има празнично настроение и танци.

Рожден ден у дома е подходящ и за по-големи дечица, но не трябва да са много на брой за да имат място и за игри, а не само да седят на масата. Както знаем, обикновено на децата им е последна грижа яденето, с изключение на тортата, така че хапване тип кетъринг маса е добър вариант – с малки сандвичи, зеленчуци на пръчици, хрупкави гризинки, полезни сурови бонбони, плодови шишчета и др. Може и да поръчате да ви доставят голяма топла пица, защото който е заложил на пица не е сгрешил. Относно игрите е хубаво да се помисли предварително за някакви томболи с малки награди, да се разделят на отбори и да играят на асоциация и пантомима, да си направите домашна пинята с лакомства, игри на дартс, надпяване с караоке, цветна диско лампа с танци и т.н. За вкъщи може да се експериментира и с пижамено парти, смешно парти ( трябва да се дойде възможно най-смешно облечен като цветове и комбинация), спортно парти, вампирско парти – може да се изрисувате  както си искате с бои за лице. Нали сте си у дома, няма кой да ви гледа. 😊

Обикновено родителите докарват поканените малки гости, оставят ги и след приключването на рожденниия ден отиват да си ги приберат, тъй като както споменахме, важни са децата и да има място за тях.

Детски Клуб

Детските клубове се настаниха трайно в животът на децата и те си знаят дойде ли рожден ден, ще има щуро парти в детски клуб с много игри и танци и крещене до несвяст “Тоор-Та, Тоор-Та…”.

Тук си харесвате клуб като обзавеждане и удобна локация и избирате различни пакети спрямо портфейла си. Колкото са по-скъпи пакетите, естествено, че и толкова повече неща включват: кетъринг и напитки за родителите, детско меню за децата, пищна торта, украса, аниматор с любим герой, диджей с танци и програма, караоке и т.н. и т.н. Ако решите да си вкарате торта отвън почти винаги се заплаща допълнителна такса. Обикновено едно празненство за 15 деца продължава около  2 часа и без много екстри излиза около 400-500 лв. Предимството на клубовете е че не се занимавате с нищо преди и след партито, но като недостатък може да се посочи високата цена и това, че след някоя друга година детските клубове тотално омръзват на децата. Друг недостатък е времевото ограничение от 2 часа ( понякога 3 часа, но 2 е най-често срещано). Случва се децата тъкмо да се отпуснат и разиграят и хоп, станало е време да си ходят… Следват сълзи и сополи, но няма как да се продължи, защото след тях започва друг детски рожден ден.

Празненство в  зала под наем

Това е удачен вариант за по-големи деца. Идеята е да осигурите терен и да се развихрите на тема парти. Ако е в зала под наем, заплащате наем на залата, който обикновено е около 50-70 лв на час. Оттук нататък вкарвате всичко, което е необходимо за партито – хапване, пийване, украса, наемате DJ, аниматор, фокусник, пинята, игри под наем като дартс, машина за балонени мехури, машина за изкуствен сняг, кареоки уредба  и каквото още се сетите, че е необходимо за един супер-супер, ама супер весел рожден ден. Може би няма да ви излезе по-евтино от празнуването в детски клуб, но със сигурност всичко ще е под ваш контрол и ще е нещо различно за повечето гости.

Ресторант с Парти Зала

Това е подобен на горния вариант за празнуване в зала под наем, но с разликата, че  обикновено има задължителен куверт за консумация на децата, т.е. детско меню, подготвено предварително за тях и отделно и за гостите. Тук също ще трябва да се ангажира някой да ги забавлява. Обикновено няма ограничение в продължителността на партито.

Празненство на Открито

Страхотен вариант, но определено е само за летните рожденници. Отивате на някоя полянка извън града, вадите пикник одеялата, нещо за хапване, нещо за пийване, тортата, дори може татковците да запалят скара ако е позволено…и  оттам федербал, топки, карти, фризби, надскачане с чували, стрелба с водни пистолети и всякакви игри на открито за които ви хрумне…Децата ще тичат на воля и на чист въздух сред природата, а вие ще се насладите на спокойствие и приказки. Със сигурност ще е един от запомнящите се рожденни дни. А ако им разпънете и някоя друга палатка тогава приключението и детските усмивки ще са не на 100, а на 1000 %.

Posted in Деца, Игри, Обща тематика and tagged , , .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.