Подходящи дрехи за детската градина

Подходящи Дрехи за Детската Градина

Как да изберем дрешки за детската градина?

Най-важното е детските дрехи да са удобни, практични и изработени от незапарващи материи. Децата по цял ден ще тичат, ще скачат, ще се въргалят по пода и затова широките памучни анцузи (или блузка с долнище) са едни от най-подходящите облекла за градинката.

За момиченцата добър вариант е и клинче с блузка или с туника. Оставете всички засукани и красиви модели на дрехи за принцеси за извън градинката. Дрехите трябва да се разкопчават бързо и лесно и при ходене до тоалетна детето да не е зависимо от госпожите, които да му помагат с разни копчета, връзки, панделки и ципчета. Най-подходящо е долнището да е на ластик и да се сваля с едно движение, тъй като често улисани в игри, децата се сещат, че им се пишка в последния момент и всяко забавяне с откопчаването ще доведе до мокро произшествие.

Винаги имайте едно на ум, че госпожите са две-три, а децата над 20 и затова по-добре не разчитайте те да са винаги на разположение. И още нещо: госпожите не обичат чорапогащници. Първо, те постоянно се смъкват и второ, така се увъртат, че е някакъв ад тяхното обуване след обедния сън. Най-добре изпращайте момиченцата с клинчета – по-удобно е за всички.

Зимата в градинките е топло, даже е прекалена жега, защото помещенията са малки и с ‘надуто’ парно. Обличайте дечицата си с леки дрешки, за да не се изпотяват и после да се разболяват при най-малкото проветряване. През зимата леко потниче и блузка с дълъг ръкав са напълно достатъчни. Нека потничето да е по-дълго за да не се разгащва детето и да не му е гол кръста. В никакъв случай не ги навличайте с разни поларени и ватирани дрехи, с които направо ще се сварят. Не забравяйте, че децата са нон-стоп в движение, дори и на закрито. Пижамката също не трябва да е дебела и плътна, а изберете лека памучна материя, свободна кройка, достатъчно широка около вратлето и без копчета за да се облича и съблича лесно.

През зимата рано сутрин вашите мъничета са още недоспали, кисели и всяко преобличане ще ги изнерви допълнително. Така че е най-добре да ги обуете с анцунг (или клин за момиченцата) и отгоре да сложите непромокаем термо панталон (грейка) за да не се намокрят в снега докато стигнат до градинката. След това сваляте термо панталона, слагате пантофите и готово. Преобличането сутрин трябва да става възможно най-бързо и лесно.

Пантофките трябва да са удобни и е препоръчително (да не кажа задължително) да са с лепенки. На първо място защото връзките постояно се развързват, a това е малък ужас както за самото дете, така и за госпожите. Лепенките са за предпочитане дори и от гледна точка на тяхната безопасност. Докато тичат и скачат децата могат да се препънат в развързаните връзки, да паднат и да се ударят лошо. Лепенките са по-добрият избор и защото децата се справят сами с обуването на пантофките си, а това е важно за тяхната независимост при самообслужването.

Предварителната помощ на всеки родител се изразява в това да прецени кои дрехи и обувки няма да затруднят детето му, така че то да се справя с лекота в процеса на обличане, събличане и обуване. Така детето ви ще разбере, че не е толкова трудно да се облече и обуе само и ще се почувства голямо и полезно. А няма нищо по-хубаво от доволната детска усмивка на вашето хлапе, че се е справило само със задачата.

Ще се радваме да споделите опит за градинското облекло на вашите дечица.

Posted in Деца, Отглеждане and tagged .

2 Comments

  1. Здравейтее! В статията сте подбрали изключително важна изнформация, която ще бъде полезна на много родители! Поздравления! 🙂

  2. Страхотна статия. Много полезна и вярна. Аз точно по описания начин обличам детето си и вярвам, че е правилния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.